Ingredienser
- 2 msk kokosolja
- 1 schalottenlök
- 2 vitlöksklyftor
- 1–2 msk röd curry
- 1 röd spetspaprika
- 1 handfull sockerärtor
- 1/2–1 msk fisksås
- 1 msk tamarisoja
- saften av 1 lime
- 5 dl krämig kokosmjölk
- 4 laxfiléer
- ev salt
- koriander
Instruktioner
- Finhacka löken och vitlken, skär paprikan i mindre bitar.
- Hetta upp en panna med lite kokosolja (sesamolja är också gott!) och fräs löken och grönsakerna med curryn. Häll i kokosmjölken, tamarisojan och fisksåsen och låt allt puttra i ca 10 minuter. Smaka av med ev mer fisksås/curry/tamarisoja.
- Skär laxen i bitar och lägg ner, låt småputtra i ca 5-7 minuter.
- Servera genast!
Näringsinnehåll
- Portioner: 4