Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lax fylld med färskost & örter och godaste citronsåsen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

100 g färskost
1 msk hackad dill
1 msk hackad persilja
rivet skal av 1/2 citron
salt, peppar
4 msk västerbottensost

Godaste citronsåsen:

3 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 ekologisk citron, rivet skal och saften
1 fiskbuljongtärning alt. 1,5 msk fiskfond
ca 1/2 tsk gurkmeja
1 knippe dill, hackad
Salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Skär en såra i fiéerna. Salta & peppra.
Rör ihop färskost med örter, citronskal och salt & peppar.
Fyll skårorna med röran och strö västerbottensost över.
Sätt in i ugnen i 10 min men höj till grillfunktion de sista 5 minuterna.
Under tiden gör såsen:
Koka upp creme fraiche och grädde och rör ner buljong/fond. Salta och peppra lite.
Rör ner rivet citronskal och smaka av med cityronsaft till önskad syra uppstår.
Vispa ner gurkmeja, börja med mindre mängd tills rätt gul nyans uppstår. Rör ner hackad dill och serverar till laxen.