Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lasagnesoppa


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
500 g nötfärs
2 msk tomatpure´
Oregano, paprikapulver, cayennepeppar
1 liter vatten
800 ml tomatsås eller tomatkross
3 msk kalvfond eller 2 köttbuljongtärningar
250 g mascarpone
salt, peppar
8 lasagneplattor *
Parmesan, riven

  • för proteinrikt lågkolhydratalternativ, välj bönlasagneplattor

Instruktioner

Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i olivolja. Rör ner nötfärsen och stek allt till fin färg. Rör ner tomatpuré, tomatsås/kross, vatten och smaka av med kryddor. Rör ner mascarponen men spara ca 4 msk (ca 50-60 g).
Låt allt puttra ihop i ca 10 minuter. Bryt ner lasagneplattor i soppan och låt puttra ca 10 minuter till. Smaka av.
Häll upp i soppskålar och garnera med 1 klick mascarpone, riven parmesan och basilika.