Lasagne a la Chicken Alfredo LCHF / Low carb

av Åse

MAJ GADD så gott detta blev!!!!! Det är inte ofta vartenda barn i vår familj ger det fullpott, speciellt inte om det är stärkelsefritt 😉
Men detta smaksakde alla gladeligen i sig! Receptet är min klassiska Chicken Alfredo men jag gjorde det som en lasagne istället! Omnomnom, detta provar ni hörni!
IMG_9215


IMG_9219
IMG_9227

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Lasagne a la Chicken Alfredo LCHF / Low Carb


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Lasagneplattor

  • 8 ägg
  • 200 gr. färskost (Philadelphiaost)
  • 1 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 12 krm salt

Lasagneinnehåll

  • 1000 gr kycklingfiléer, delade på längden
  • 2 paket bacon
  • 8 färska champinjoner
  • 1 stor röd paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 3 dl grädde
  • 3 dl standardmjölk
  • 4 msk pesto
  • salt, peppar
  • 1 msk kycklingfond
  • 200 gr. parmesan
  • smör eller kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Lasagneplattor: Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
  2. Bred ut smeten tunt på två smorda bakplåtspapper (inte smörpapper!) eller använd gärna silikonpapper. Lägg vars ett smort bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Försök att få ut smeten så jämnt och långt ut som möjligt. Låt papprena vara kvar under gräddningen.
  3. Grädda i ca 10 minuter. Låt svalna och ta sedan bort översta pappret och skär sedan ut lasagneplattor.
  4. Höj ugnsvärmen till 225 gr.
  5. Lasagneinehållet: Putsa kycklingfiléerna och skär i strimlor. Strimla baconet. Salta och peppra och stek tillsammans i omgångar på ganska hög värme så filéerna får lite färg.
  6. Stek baconen.
  7. Skiva champinjonerna och skär paprikan i mindre bitar och stek i lite kokosfett eller smör.
  8. Riv parmesanen. Finhacka lök och vitlök och lägg i kastrullen, låt fräsa lite i kokosfett/smör. Häll i mjölk, grädde och låt koka upp. Häll i kycklingfond och smska av med salt och peppar. Rör till sist ner pesten och dra kastrullen av plattan, rör ner parmesanen.
  9. I en form, smeta ut lite sås på botten och lägg sedan några plattor över, sedan lite kyckling/bacon och sedan sås och fortsätt sedan så tills kycklingen och lasagneplattorna är slut, toppa då med champinjonerna och paprikaröran och fördela lite sås ovanpå. Lite mozxarella är gott att toppa med också.
  10. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Servera med en god sallad.
  • Förberedelsetid: 60
  • Tillagningstid: 20

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

 
 

19 kommentarer

Michelle 21 november, 2014 - 11:51

Hej! Tänkte laga lasagnen ikväll och såg att man har pesto i, skulle man kunna byta ut det mot något eller skippa den helt och håller eller blir det inte samma sak då! Tack för en underbar blogg!!:)

Svara
Åse 21 november, 2014 - 17:10

Hej! Pesto ingår i chicken alfredo men det är ju en smaksak!

Svara
Ewa Börjesson 6 juni, 2014 - 21:14

Måste bara säga att detta recept var såååå gott!!!! En klar favorit att göra många gånger framöver! Fick även lite lasagneplattor över, som jag dagen efter bredde pesto på och toppade med riven parmesan. In i ugn tills dom blev frasiga o fina och jösses vad goda dom blev.
🙂 Ewa

Svara
tilda 3 juni, 2014 - 19:53

så underbart gott! har inte blivit besviken någon gång när jag använt mig av dina recept, men denna va underbar:)tack för inspiration till ett bättre och nyttigare liv!

Svara
Åse 4 juni, 2014 - 09:27

Tack vad snäll du är! Härligt att höra! =))

Svara
Sara 10 april, 2014 - 17:52

Undrar vilken pesto du använder, röd el grön? Sitter och matplanerar inför nästa vecka och detta lät ju supergott!! Tack för mycket bra blogg och recept!

Svara
Åse 10 april, 2014 - 21:31

Grön! 🙂

Svara
Robert 9 april, 2014 - 17:49

Gjorde lasagnen idag till middag, fast den ”vanliga” varianten med köttfärs och ostsås. Sjukt gott! Och lasagne-plattorna blev ju kanonbra, och var lätta att göra. Din blogg är världens bästa receptbank, Åse!

Svara
Jenny H 9 april, 2014 - 16:14

Gott gotti gottgott!
Undrar vilket märke på kyckling som du köper? Kan du rekommendera något?

Svara
Åse 9 april, 2014 - 16:24

Köper alltid kronfågel eller guldfågel

Svara
Victoria 9 april, 2014 - 07:12

Muuuuuuuums vad gott. Ska testa i vanlig lasagne nån gång, älskar alfredo!!!
Kramar – snart live!!

Svara
Anneli Ek 9 april, 2014 - 04:09

Det såg riktigt smaskigt ut…. Måste testas:)

Svara
Lotta 8 april, 2014 - 23:38

Detta lät så där gott så att man inte kan låta bli att testa. Kanske kan bli en av näst veckas recept. Denna veckan håller vi på att testa massor av recept från din kokbok. Än så länge har vi redan två favoriter (o det har bara gått två dagar) o det är ädelostsoppan och. Den annorlunda kycklingpajen. Mycket goda!

Svara
Malin 8 april, 2014 - 21:29

Lät verkligen gott! Måste bara fråga, vad använder du för pesto?

Svara
Jessica 8 april, 2014 - 18:05

Jag måste tipsa dig, Åse, om att använda ”degen” på blomkål som du har använt senast till pizzabotten som lasagneplattor. Jag gjorde det förra gången jag skulle ha lasagne och det blev tummen upp från alla i familjen 🙂 / Jessica

Svara
Åse 8 april, 2014 - 19:15

Kul! Sk provas!!

Svara
Susanne 8 april, 2014 - 17:39

Jepp, denna hamnar på inköpslistan till helgen, mums mums!!!! Har till slut lyckats få till tjockleken när jag gör LCHF-pasta (tog sin tid!) så detta ser jag fram emot att prova, ha det gott!

Svara
Barbro 8 april, 2014 - 15:45

Åh vad jag blir hungrig får nog testas nån dag. Ha en fortsatt bra dag.
Kram

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.