Hej på er!
Jag gillar att långlaga kotletter för de blir sååååå saftiga och möra.
En riktigt god svampsås går ju inte heller av för hackor så här kommer ett recept på det – detta hoppas jag att ni provar. SNART!
Serverat med Önos sockerfria lingonsylt och inlagd gurka Skriv ut
Långlagade kotletter med fantastisk svampsås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kotletter
1 liter köttbuljong
2 msk torkad timjan
salt, peppar
Svampsås:
250 gram färska champinjoner
2 vitlöksklyftor
0,5-1 krm cayennepeppar
1/2 dl rött torrt vin
2 dl creme fraiche
2–3 dl grädde
(1 dl köttbuljong från kotletterna)
2 mörka oxbuljong (tärningar)
smör och olja att steka i
2 msk färsk hackad timjan
ev salt, peppar
Instruktioner
Hetta upp smör och neutral rapsolja eller kokosfett i en panna och lägg i kotletterna. Salta och peppra rikligt.
Bryn på båda sidor och lägg sedan över i större gryta med buljongen.
Låt bräsera i ca 2-2.5 timme.
Man kan bräsera mindre tid men för riktigt goda kotletter så blir det bäst om det får ligga länge.
Kontrollera emellanåt så vattnet inte kokar bort för mycket, fyll då på med mer vatten och kryddor.
Såsen: Hetta upp olja/smör i panna och fräs finhackad vitlök med lite cayennepeppar.
Skär champinjonerna i skivor eller kvartar och lägg ner. Fräs sedan på medelstark värme tills all vätska kokat in. Rör ner lite rödvin och buljongtärningar och rör ner 1 dl buljong från kotletterna, crème fraîche och grädde.
Låt allt sjuda ett bra tag (10-15 minuter).
Smaka av med salt, vitpeppar och hackad timjan.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Alltså hallå …. Kan det vattnas mer än det gör nu i munnen när man läser receptet lol. Veckomenyn för imorgon säger Karrékotletter (som är med ben), och där är svamp över i kylen som behöver ätas upp, så det får bli ditt recept men med karrékotletter istället (vilket borde funka alldeles utmärkt) (fick nyss ett sms från City att de har mer karrékotletter billigt, så man får passa på och frysa in för grillning;) ) Men kan det sluta blåsa horrevingar här i Helsingborg suck:(( Hoppas allt är bra och sköt om dig o de dina, ha de bäst Kram Maria
Denna har jag gjort massor av gånger, sååå sjukt god 😍❤