Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långstekta kotletter i dragon- och parmesansås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 fläskkotletter
smör att steka i
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
½ dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
saft av ½ citron
1 dl vatten
3 msk kycklingfond
2 msk smör
1 msk dijonsenap
2 tsk dragon
1 tsk honung
2 dl riven parmesan
salt och peppar

Kryddblandning:

1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk torkad oregano
1 tsk persilja


Instruktioner

Ta fram kotletterna och låt dem bli rumstempererade. Lägg dem i en skål med kryddblandningen.
Sätt ugnen på 175 °C.
Bryn köttet på båda sidorna på hög värme. De ska bara få färg, de genomsteks i ugnen sedan. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Finhacka lök och vitlök och fräs i lite smör. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
Blanda alla ingredienser till såsen utom parmesanosten. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar. Tillsätt parmesanen.
Häll såsen i formen över kotletterna. Färdigstek köttet i nedre delen av ugnen i 1 ½ timme.
Servera med kokt krossad blomkål.