Halloj på er!
Hua, luften gick ur mig totalt så nu sitter jag uppkrupen i sängen ovanpå överkastet med filt och Alfons tätt intill mig.
Vilar en stund sedan måste jag och Daniel dra iväg och göra lite ärenden.
Var dock piggare i morse, vaknade och låg på IR madrassen en halvtimme sen jobb och gymmet.
Struttade runt i DEN HÄR klänningen, från Johannas kollektion – så SKÖN! Älskar färgen! 🧡
Fickor på sidorna och sprund.
En bra att ha klänning för vår och sommar. Ett par sneakers till det 💚👟
Lika färgglad som brunchen jag åt efter gymmet! 😅
Detta är mitt favoritrecept på långpannebröd! Sååå enkelt och så gott!Jag har bakat det sedan Alice var liten.
Jag älskar bröd men äter det inte mer än någon gång i veckan och då gärna hembakat.
Man kan använda grövre mjöl om man vill, bara prova sig fram.
Efter jäsning trycks degen ut i en mindre ugnsform (ca 30 x 40) och man skär i 4 x 4 rutor, man kan så klart göra större bitar än så om man vill.
Efter jäsning x 2 är det dags för ugnen.
15 minuter i 225 gr sedan är det klart!
Kalljäsning
Man kan även kalljäsa det under natten, då är det bara att hälla i degen i formen (bakpappersklädd eller inoljad), skära i rutor, strö lite mjöl över och ställa kallt över natten.
Ta ut i rumstemperatur i ca 30 minuter innan det gräddas (15 minuter i 225 gr sedan)
Voila, klart!
I smoothien är det banan, mandelmjölk, macapulver, spenat och lite äppelcidervinäger.
En annan frukost för många, många år sedan – samma bröd.
Skriv utLångpannebröd
- Portioner: 16-20
Ingredienser
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk honung
1 msk salt
1 dl linfrö (valfritt) kan uteslutas eller ersättas med andra fröer
5 dl rågsikt eller rågmjöl
6–7 dl vetemjöl
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt 37°.
Häll lite av mjölken över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av mjölken, honung, salt, linfrö och mjöl. Arbeta degen smidig tills den släpper skålens kanter, den ska vara lite kletig.
Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min.
Sätt ugnen på 225°.
Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm invändigt med bakplåtspapper eller olja in med olja.
Skrapa ner degen i långpannan och platta ut med inoljade händer.
Skär 5×4 rutor alt 4×4, strö lite mjöl över och låt jäsa ytterligare ca 40 min. (jag brukar jäsa mitt i ca 1 timme)
Grädda brödet i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt brödet svalna på galler.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Glutenfri variant av brödet? 🙂
Hej,
En undran, ska det vara 1 msk salt i degen? Hälsningar från Umeå
Hj, ja det står i receptet och det är korrekt. Hoppas det smakar!
Jag tog endast 2 tsk och jag tyckte att det smakade väl. Brukar försöka tänka på att minska ner på salt och det fungerade bra. Tack för receptet enkelt att göra. 🙂
Mumsigt värre!!!
Åh älskar långpannebröd 🙌 går ju variera i det oändliga! Perfekt och gott och minimal arbetsinsats 😀
Trevlig helg 🥰
Jag köpt off shoulder klänningar Johanna. Den orange var också snygg
Det var längesen jag bakade något. Särskilt matbröd.. När det begav sig blev det oftast långfranska eller rågsiktskakor. Så det kanske är dags att damma av bakböckerna och alla baktillbehör och sätta en deg.
Macapulver, vad är dess fördelar? Smakar det nånting?
Önskar dig ett gott slut på veckan!
Kram 💕
Ja det är ett tag sedan här också! 😅💖
Maca är lite av magi, har sååå många fördelar. Här är en bra sammanfattning: https://axelsons.se/maca/
Det smakar lite nötigt, men gott! KRAM 🥰
Ja, det lät ju både intressant och spännande! Ska lägga det på minnet till nästa hälsokost-beställning.
Just nu törs jag inte testa och experimentera med något nytt då jag blev satt på antiinflammatoriska tabletter en tid framöver. Diagnostiserad med gikt (vilket jag trodde bara gamla, korpulenta gubbar som dricker drabbas av..) och det är banne mig inget jag önskar någon..
Men usch din stackare!!!! STOR KRAM!