Ingredienser
- 8 fläskkotletter
- 2 gula lökar
- 2 morötter
- 4 vitlöksklyftor
- 10 vitpepparkorn
- 10 kryddpepparkorn
- 4 lagerblad
- 2 msk mörk balsamvinäger
- 2 msk soja
- 2 mörka oxbuljontärningar alt 4 msk konc. kalvfond
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- ev. redning (jag använder Raw redningsmix
- smör att steka i
- Salt och peppar
Instruktioner
- Stek kotletterna på hög värme i smör. Salta och peppra. De ska bara få färg.
- Lägg över i gryta.
- Skala morötter och skär i mindre bitar. Skala lök och klyfta. Skala vitlöken.
- Häll upp med vatten så det knappt täcker. Lägg ner buljong, soja, vinäger och kryddor.
- Låt sjuda på mycket svag värme i 1 timme.
- Ta upp kotletterna och grönsakerna och sila skyn. Vispa ner creme fraiche och grädde i skyn och smaka av med salt och peppar, red eventuellt med lite redning om det behövs. Häll såsen över kotletterna- och grönsakerna och servera.