Ingredienser
1 kilo benfria kotletter
salt, peppar
smör att steka i
Sås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1,5 msk konc kalvfond
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1/2 msk tomatpuré
2 tsk tamarisoja
5 msk dijonsenap (börja med mindre och smaka av först)
3 tsk torkad dragon
lite salt, svartpeppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem hastigt på båda sidorna i het panna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan.
Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Fräs lök och vitlök i lite smör eller olja.
Rör ner fond, grädde, tomatpuré, soja & fraiche.
Låt koka upp och smaka sedan av.
Häll såsen över kotletterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.