Ingredienser
- 6 kotletter eller karrékotletter
- salt, peppar, grillkrydda
- 5 dl vatten
- 4 msk tomatpuré
- 1 msk balsamvinäger
- 1 ekologisk köttbuljongtärning
- 1 stor morot
- 1 stor palsternacka
- 3–4 schalottenlökar
Sås
- 4 dl vätska från grytan
- 1 dl creme fraiche + 2 msk grädde alternativt kokosmjölk
- 1 tsk sambal oelek
- 2 tsk mango chutney
- salt, peppar + eventuellt tamarisoja
Instruktioner
- Bryn köttet i panna med smör. Krydda med valfri krydda + salt och peppar.
- Lägg över i Crock-Pot eller i tjockbottnad gryta.
- Skala rotfrukterna och löken, skär i mindre bitar och lägg ovanpå köttet.
- Häll på vatten, buljong, tomatpuré och balsamvinäger.
- Låt puttra på spisen i 3-4 timmar alternativt på ”low” i Crock-pot i 6-7 timmar.
- När köttet är mört och tiden gått, häll över 4 dl från såsen och låt koka upp. Rör ner resterande ingredienser och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter. Red eventuellt med valfri redning så som redig eller lite färskost.
- Servera med valfritt tillbehör.
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 180
Näringsinnehåll
- Portioner: 6