Långlagade kotletter i timjansås

av Åse

Tänka sig att det är ljust när man äter middag numera! Åh älskade ljus!
I går blev det långstekta kotletter i min smarriga timjansås som jag brukar servera till kyckling! MUMS!

012A4002


Nu gjorde jag dubbel sats och hade en lite för liten form, blir bäst om man inte staplar dem.
012A4004
012A4095

012A4100
Smörstekta champinjoner – min favorit!
012A4101

Mosad blomkål – All time fav! Enkelt och snabbt! Koka blomkål mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av några minuter på låg värme. All vätska ska bort. Rör ner en klick philadelphiaost eller smör och stöt med potatisstöt. Smaka av med salt och vitpeppar.
Dinnertime!
Och så klart, sockerfri lingonsylt och saltgurka till 😉
012A4102

Tallrik från Cult Design

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långlagade kotletter i timjansås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg  kotletter eller karrékotletter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk kycklingfond
1 kruka färsk timjan
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
smör att steka i


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Salta och peppra kotletterna och bryn dem på båda sidorna på hög värme, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan. Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
  3. Skala lök och vitlök. Skiva löken tunt. Finhacka vitlöken. Låt fräsa på svag värme i ca 6-7 minuter. Löken ska inte få färg utan bara bli mjuk.
  4. Finhacka timjan (ta bort så mycket som möjligt av stjälkarna) och rör ner i lökfräset med grädde och fond. Låt koka upp och smaka sedan av med soja och salt, peppar.
  5. Häll såsen över kotletterna.
  6. Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5 timme.
  7. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

14 kommentarer

Bibbi 3 december, 2020 - 17:32

Långstekta kotletter med timjan, så underbart gott! Tack för receptet.

Svara
Frida 14 januari, 2017 - 19:06

Vi gjorde detta med kycklinglårfilé, blev fantastiskt gott! Även blomkålen blev super! Tack för ett bra recept som vi definitivt kommer göra fler gånger 🙂

Svara
Marie 4 maj, 2016 - 10:20

Hej Åse,
Undrar bara vad du gör med blomkålen? bara kokar eller har du något i?
Ha en fortsatt bra dag i solen 🙂
//Marie

Svara
Åse 4 maj, 2016 - 12:19

Inlägget är uppdaterat nu med direktiv 🙂 Njut av dagen!

Svara
Eva 4 maj, 2016 - 10:02

Ser mumsigt ut:-)) Steker du kotletterna först? Ser ut som dom är bryntna på första bilden men står inget i receptet. Kram

Svara
Åse 4 maj, 2016 - 11:49

Uppdaterat receptet =) Sorry glömde det!

Svara
Ulla Karlsson 4 maj, 2016 - 08:55

Härligt recept när man ska starta upp vårarbetet i stugan.
Tack för alla goda middagar du ger oss, året runt.
Glad Helg
Ulla

Svara
carin 3 maj, 2016 - 18:35

Hej!
Jag har precis startat med LCHF och känner mig riktigt taggad. Vet att många ofta äter frukost lunch kvällsmat men jag arbetar på sjukhuset och rör på mig mkt och tränar en del och jag behöver ofta något mellanmål. Jag har typ förätit mig på kvarg, gillar inte keso och avskyr makrill. Svårt att hitta några mellanmål som är enkla att äta på språng. Pro pud håller sig i rumstemperatur men är medveten om att de innehåller sötnigsmedel. Dock under 5 gram kolhydrater per 100 g. Men på en burk blir det ju 10 gram. Första veckan åt jag ungefär 1 sån om dagen. När jag på dag fyra skulle mäta mina ketoner va de på normal nivå. Kan sötningsmedlet i dessa hindrat mig från att nå ketos? Gissningvis låg jag på mellan 25-40 g kolhydrater per dag.
Jättetacksam för din synpunkt på detta:)
Kram Carin

Svara
Ewa Heller Ekblad 3 maj, 2016 - 17:31

Hej Åse, kommenterar myckwet sällan, men läser ofta dina inlägg, ser fram mot att gträffa dig i Sitges 17/9. De långstekta kotletterna är ett fint recept.
Kram
Ewa

Svara
Åse 3 maj, 2016 - 17:43

Det gör jag också Ewa! Kram på dig!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.