Långlagade kotletter med dijonsås

av Åse

Hej hej!
Jag sitter på tåget hem från ett grymt dygn men mina vänner Rebecca, Malin (Fnulan) och Marica, ska berätta mer sen! Vi hade en överasskningsweekend för Marica som fyllt 40.
Jag skulle lagt ut detta igår men hann inte!
Långkokta fläskkotletter med dijonsås – sååå gott och enkelt. Blir saftiga och sköter sig själv, smidigt!
DSC00036


Kotletterna steks först i rikligt med smör tills de fått fin färg
Jag serverade ugnsrostade rotfrukter till, ta de rotfrukter du gillar och mår bra av!
012A2141
012A2149

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Långstekta kotletter i dijonsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 4 kotletter eller karrékotletter
  • salt, peppar
  • 1 gul lök
  • ca 5 dl vatten
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk soja
  • 1 ekologisk köttbuljongtärning
  • smör att steka i
  • 2 dl fraiche
  • 1 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk grovhackad persilja

Instruktioner

  1. Bryn köttet i panna med smör. Krydda med salt och peppar. Låt finhackad gul lök fräsa med och bli mjuk.
  2. Häll på vatten så det täcker kotletterna, balsamvinäger, buljong och soja.
  3. Lägg lock på och låt sjuda i ca 1-1,5 timme.
  4. Lyft upp kotletterna och vispa ner creme fraiche och grädde i stekpannan med buljongen. Låt reducera lite tills såsen blir krämig, red eventuellt med valfri redning – jag använder conjacrot. Smaka av med dijonsenap, salt och peppar och eventuellt lite mer soja. Rör ner persiljan.
  5. Servera med valfritt tillbehör, t.ex rostade rotfrukter.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4
Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

9 kommentarer

Rosita Högberg 8 januari, 2024 - 20:25

Helvete så gott 🤩






Svara
Eva Bratt 11 december, 2016 - 18:14

Nu sitter vi bara och pustar efter en fantastisk måltid! Tack för den inspirationen, men vi var som alltid tvungna att ändra lite efter eget huvud. Vi la till vitlök och lite sambal olek. Serverade med broccoli och sparris + lite rött på en söndag efter att varit barnvakt til yngsta barnbarnen!

Svara
Åse 12 december, 2016 - 09:29

Låter supergott! Roligt att det smakade! =)

Svara
Jenjo 21 mars, 2016 - 12:25

Kotletter är inte favorit hos mig (är inte så förtjust i kött), men ska jag nu äta det så måste de vara tillagade i långkok. Just denna variant har jag inte testat, men ska absolut göra det. 🙂 Låter supersmaskens. 🙂
Kram 🙂

Svara
Cherie 21 mars, 2016 - 08:54

Smarrigt! Det får vi kanske testa här hemma till helgen 🙂

Svara
Eva 20 mars, 2016 - 15:40

Hur länge ska de koka?

Svara
Angie 20 mars, 2016 - 14:33

Vad hade du för rotgrönsaker?

Svara
Åse 20 mars, 2016 - 15:26

Morötter, palsternacka, sötpotatis, rotselleri

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.