Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Parmalindade kycklingrullader med balsamsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kyckling­ lårfiléer)
salt peppar
4 msk vitlöksfärskost
½ msk torkad oregano
4 skivor parmaskinka (inte för tunna) smör eller olja att steka i
8 romanticatomater

BALSAMSÅS
3 dl vispgrädde
½ dl mörk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond 1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 °C.
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tajt som möjligt och linda sedan en skiva parmaskinka runtom vardera kycklingrullad.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme. De ska bara få färg. Lägg sedan över dem i en ugnsform.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över rulladerna. Halvera tomaterna och fördela runtom rulladerna. Krydda med mer oregano.
Grädda i mitten av ugnen i c 15 minuter. Sätt eventuellt på grillfunktionen