Ingredienser
4 utbankade kycklingfiléer (eller 8 kyckling lårfiléer)
salt peppar
4 msk vitlöksfärskost
½ msk torkad oregano
4 skivor parmaskinka (inte för tunna) smör eller olja att steka i
8 romanticatomater
BALSAMSÅS
3 dl vispgrädde
½ dl mörk balsamvinäger
1 msk koncentrerad kycklingfond 1 tsk soja
1 vitlöksklyfta, pressad
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C.
Lägg de utbankade kycklingfiléerna på en skärbräda. Salta och peppra på båda sidor. Lägg 1 msk färskost på varje filé och krydda med oregano. Rulla ihop så tajt som möjligt och linda sedan en skiva parmaskinka runtom vardera kycklingrullad.
Stek rulladerna i matfett på medelvärme. De ska bara få färg. Lägg sedan över dem i en ugnsform.
Koka upp ingredienserna till såsen och häll över rulladerna. Halvera tomaterna och fördela runtom rulladerna. Krydda med mer oregano.
Grädda i mitten av ugnen i c 15 minuter. Sätt eventuellt på grillfunktionen