Ingredienser
1 kg lammkotletter
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
torkad timjan
2 rosmarinkvistar
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
4 rödbetor
2 polkabetor
4 morötter
salt, peppar
olivolja
1 dl creme fraiche
100 g getost/chevre
salt, peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Skala betor och morötter, klyfta betorna och skär morötterna i stavar. Salta och peppra och ringla olivolja över. Blanda och lägg i ugnsform. Sätt in i ugnen och låt gå ca 30-45 minuter tills de är mjuka.
Rör ihop getost, creme fraiche och smaka av med salt och peppar.
Dela lammkotletterna i portionsbitar med en kniv. Salta och peppra på båda sidor och krydda med timjan.
När betor- och morötter är klara, stek kotletterna i smör på ganska hög värme. Lägg i 2 kvistar färsk rosmarin och vitlöksklyftor – 2-3 minuter på varje sida.
Servera genast.