Ingredienser
1 påse bladgrönsaker som maché
500 g lammfärs
1 ägg
1 zucchini, riven
6 salladslökar, ansade, tunt skivade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk dijonsenap
1/2 msk franska örter (Santa Maria)
Tomatsallad med Chèvrecreme:
200 g små tomater
150 g chèvre utan kant
4 msk grekisk yoghurt
1 msk olivolja
2 msk pinjenötter
1 dl grovt hackad basilika
Crema di balsamico, olivolja, salt, peppar
Instruktioner
Lägg alla ingredienserna till lammburgarna i en skål. Blanda ordentligt med händer eller slev.
Gör fyra platta burgare och stek dem i lite rapsolja i ca 10 minuter, tills de fått fin färg.
Under tiden förbered chèvrecremen: Vispa ihop chèvre med yoghurt och olivolja till en luftig creme.
Halvera tomaterna och lägg varsin näve bladgrönsaker på tallrikarna. Toppa med tomaterna, strö pinjenötterna över och ringla lite olivolja, trema di balsamico över och salta och peppra lite över. Lägg burgarna ovanpå och klicka ut chevrecrreme.