Ingredienser
- ca 800 gr kycklingfiléer
- salt, peppar
Jordnötssås
- 1 dl ekologiskt sockerfritt jordnötssmör
- 500 ml kokosmjölk (Santa Maria Extra Creamy som är en bra och god kokosmjölk!)
- 1 hönsbuljong
- saften av 1 lime
- 1 msk tamarisoja
- 1 msk röd currypasta
- 1 riven vitlöksklyfta
- kokosfett att steka i
Zoodles
- 4 st stora zucchini
- salt, olivolja
Tillbehör
- Valfria grönsaker
- Tamarisoja
Instruktioner
- Fräs curryn med vitlöken i lite kokosfett och häll sedan ner övriga ingredienser till jordnötssåsen och låt småputtra några minuter.
- Skär kycklingen i mindre bitar och stek i valfritt fett. Salta och peppra.
- Strimla zucchinin och salta lätt och låt rinna av i ett durkslag under 20 minuter. hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs zucchinin lite hastigt så den blir varm. Salta och peppra eventuellt.
- Servera kycklingen med zuchinin (zoodles), jordnötssås och med wokade grönsaker efter smak.
- Förberedelsetid: 20
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 6