Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingwok i röd curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
1 broccolistånd
1 röd spetspaprika
1 schalottenlök eller 4 salladslökar
1 burk minimajs
1 dl sugarsnaps
1 msk sesamolja
1 vitlöksklyfta
34 msk röd curry
saften av 1 lime
400500 ml kokosmjölk, gärna en extra krämig
2 msk tamarisoja
1 msk fisksås
1 msk malen koriander på burk
Deodoriserad kokosolja att steka i


Instruktioner

Strimla kycklinen och fräs den i het panna med kokosolja. Salta lite. Lägg åt sidan. Hetta upp lite kokosolja och fräs riven vitlök och currypasta. Skär ner broccoli, paprika och lök och låt fräsa med.
Häll i minimajs och sugarsnaps.
Häll på kokosmjölken, sesamoljan, koriander, tamarisoja och fisksås.
Pressa ner 1 lime. Låt allt småputtra några minuter under lock.
Smaka av med eventiellt med curry/tamarisoja och salt.