Ingredienser
- 1/2 vitkål, gärna färsk
- 1 gul lök
- 2 grillade kycklingar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 pkt knaperstekt bacon
- 1 röd paprika
- 200 gr. färskost
- 1 dl créme fraiche
- 2 dl tacosås
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk chilipeppar
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk vitlökspulver
- smör att steka i
- 1 tsk lökpulver
- 1 kryddmått cayennepeppar
- 2 kulor mozarella, i skivor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Dela grillade kycklingarna i mindre bitar. Skiva lök, vitkål och paprika, fräs mjuka i smör tillsammans med riven vitlök.
- Knaperstek bacon i annan panna. Rör ihop kyckling, vitkål, lök, bacon med färskost, creme fraiche, tacosås och tacokryddor och låt allt blanda sig väl.
- Lägg ner allt i en ugnssäker form och fördela mozzarellan över.
- Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.