Kycklingtacogratäng

av Åse

God middag!
Så rackarns sömnig i dag att jag inte vet vad! Inte trött och utsjasad, utan SÖMNIG! 
Orkar inte gå till gymmet men satte precis på mig kläderna så det inte finns någon återvändo! 
I går blev det en gammal klassiker här hemma som alltid faller alla i smaken! MUMS!
I särklass min absoluta favoritgratäng!
 



Jag serverade lite bönpasta till men man väljer ju vad som passar en bäst!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingtacogratäng


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1/2 vitkål, gärna färsk
  • 1 gul lök
  • 2 grillade kycklingar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 pkt knaperstekt bacon
  • 1 röd paprika
  • 200 gr. färskost
  • 1 dl créme fraiche
  • 2 dl tacosås
  • 1 tsk salt
  • 1,5 tsk chilipeppar
  • 1,5 tsk paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk vitlökspulver
  • smör att steka i
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 kryddmått cayennepeppar
  • 2 kulor mozarella, i skivor

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Dela grillade kycklingarna i mindre bitar. Skiva lök, vitkål och paprika, fräs mjuka i smör tillsammans med riven vitlök.
  3. Knaperstek bacon i annan panna. Rör ihop kyckling, vitkål, lök, bacon med färskost, creme fraiche, tacosås och tacokryddor och låt allt blanda sig väl.
  4. Lägg ner allt i en ugnssäker form och fördela mozzarellan över.
  5. Gratinera i ugnen i ca 25 minuter tills osten fått fin färg.

 

3 kommentarer

Nina 23 juni, 2017 - 08:47

Åååå, låter jättegott!! Måste prova efter helgen.
Har just gjort din matjestårta och sillinläggningar inför dagens lunch. Massa fantastisk inspiration i dina böcker och här på bloggen!
Ha en riktigt fin midsommar och födelsedag.

Svara
Maria Nordmark 21 juni, 2017 - 21:00

Vill testa – har lagat flera av dina recept och allt har varit så gott.

Svara
ljuva julia 21 juni, 2017 - 13:34

Vad smart att utgå från grillad kyckling! Det har jag aldrig tänkt på 😀

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.