Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsoppa med mjukost- och curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 st morötter, små tärningar
4 tsk stark curry (alt mild)
1 msk kokosolja utan smak
400 g tillagad kycklingfilé
3 msk konc. kycklingfond / eller motsvarande buljong
12 dl vatten
1 gäng sockerärtor, skurna på tvären
1 knippe salladslök, finskurna
500 g kavli mild mjukost
koriander till garnering


Instruktioner

Fräs morotstärningarna och curry i olja. Häll på vatten och buljong.
Låt det koka i ca 5 minuter.
Tillsätt mjukost. Låt koka upp och rör tills osten smälter. Smaka av med salt & peppar.
Tillsätt salladslök och sockerärtor, låt koka upp. Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg i soppskålar. Sleva upp soppan och servera. Garnera med koriander.