Ingredienser
2 portioner kokt quinoa, alternativt pasta eller potstis (eller uteslut helt)
2 kycklingfiléer
1/2 paket bacon
1/2 burk marinerade kronärtskockor
6 stycken soltorkade tomater
2 handfullar machésallad
2 handfullar babyspenat
4 salladslökar
8 stycken små tomater
100 g fetaost
2 msk pinjenötter
Några blad färsk basilika
Dressing:
2 msk olivolja
Blandade färska hackade örter ( eller torkade, det man har hemma)
1/2 msk mortlad rosépeppar
1 tsk havssalt
Instruktioner
Dela kycklingfiléerna på längden så de blir tvådelade, stek i smör 3 minuter på varje sida, salta och peppra. Låt vila under bakplåtspapper, skär sedan i mindre bitar.
Koka quinoan och skär bacon i småbitar och stek.
Rosta pinjenötterna i olivolja i en stekpanna.
Häll quinoan i en skål, dela kronärtskockorna i mindre bitar, strimla de soltorkade tomaterna och salladslök. Häll över och blanda med quinoan. Blanda ner machésallad och babyspenat. Halvera tomaterna och blanda i dem också. Blanda kycklingen med övriga ingredienser.
Smula över fetaost och lägg på bacon. Strö över pinjenötterna.
Blanda ihop olivolja med örter och rosépeppar, häll blandningen över salladen. Slutligen strö över flingsalt.