Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingsallad med rödbetor, chevre och honungsdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

  • 2 kycklingfileér, utbankade eller halverade
  • salt, peppar
  • 100 g blandad sallad
  • 1 paket bacon
  • 2 rödbetor
  • 8 skivor chevré
  • 10 valnötskärnor
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung eller fibersirap
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk rosmarin

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Skala och skiva rödbetorna i 1 cm tjocka skivor. Lägg på pakplåtspapper och spraya eller pensla med smör eller olivolja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills rödbetorna är mjuka och fått yta. Under tiden förbered resten:
  3. Blanda ihop dressingen.
  4. Banka ut kycklingfiléerna eller halvera dem på längden. Krydda dem med salt och peppar och stek dem i smör, ca 4 minuter på varje sida. Låt vila under bakplåtspapper i 5-10 min. Skär sedan i skivor.
  5. Skär/klipp baconet i mindre bitar och stek knapriga. Skär chevre i skivor.
  6. Lägg upp grönsalladen på tallrikar och fördela resterande ovanpå. Ringla dressing ovanpå.