Ingredienser
- 2 kycklingfileér, utbankade eller halverade
- salt, peppar
- 100 g blandad sallad
- 1 paket bacon
- 2 rödbetor
- 8 skivor chevré
- 10 valnötskärnor
- Dressing:
- 3 msk olivolja
- 1 msk honung eller fibersirap
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk dijonsenap
- 1 tsk rosmarin
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Skala och skiva rödbetorna i 1 cm tjocka skivor. Lägg på pakplåtspapper och spraya eller pensla med smör eller olivolja. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter tills rödbetorna är mjuka och fått yta. Under tiden förbered resten:
- Blanda ihop dressingen.
- Banka ut kycklingfiléerna eller halvera dem på längden. Krydda dem med salt och peppar och stek dem i smör, ca 4 minuter på varje sida. Låt vila under bakplåtspapper i 5-10 min. Skär sedan i skivor.
- Skär/klipp baconet i mindre bitar och stek knapriga. Skär chevre i skivor.
- Lägg upp grönsalladen på tallrikar och fördela resterande ovanpå. Ringla dressing ovanpå.