Happy måndag på er!
Adminmåndag idag så jag sitter på hemmakontoret men ska ner till jobblyan i morgon tänkte jag efter gymmet.
men finfint väder här så jag tar en bensträckare kl 13 och tar ut de lurviga!
Men innan dess ska jag fylla på min kaffekopp för ca femte gången heheh.
Sitter och kikar på Cervera, just nu är det upp till 40% på dukning (<< länk) Bland annat är det massor med fina tallrikar och assietter till kampanj HÄR
Jag rotade lite i arkivet och hittade den här godingen! En fräsch syrlig kycklingsallad hade jag LÄTT satt i mig nu! Får kanske bli kvällens?
Här kommer receptet!
Skriv utKycklingsallad med avokado och balsamico
- Portioner: 2
Ingredienser
1 påse blandad grön sallad, gärna med ruccola och bladspenat i
1 avokado
2 marinerade färdigstekta kycklingfiléer
2 msk pinjenötter
1/2 röd paprika
1/2 rödlök
balsamvinäger
olivolja
crema di balsamico
1 dl riven parmesan.
Instruktioner
Marinera och tillaga kycklingfilén. Eller köp färdigskivad tillagad kycklingfilé.
Jag tillagar så här: Putsa kycklingen och lägg i påse med ca 1 msk tamarisoja och 1 msk rapsolja, salt och peppar och eventuellt lite andra kryddor.. Stek i ugn till innertemp på 66 grader. Låt sedan vila i bakplåtspapper i minst 10 min. Innertemperaturen kommer då stiga till ca 70 grader vilket ger en saftig och mör kyckling.
Blanda sedan salladen med lite olivolja och balsamvinäger och salt/örtsalt/salladskrydda etc.
Kärna ur paprikan och skär i strimlor. Skär avokadon i tärningar eller i skivor. Skala och skiva löken.
Bland med salladen och toppa med pinjenötter.
Lägg upp på tallrik och fördela skivad kyckling ovanpå. Ringla crema di balsamico ovanpå och riv några varv med parmesan ovanpå.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
1 kommentar
Det här är så gott! Precis vad jag gillar. Mums!