Ingredienser
2 kycklingfiléer
2 msk soja
4 msk smält avsvalnat smör
2 msk timjan
Salt och peppar
Senapsdressing:
1 dl majonnäs
3 msk yellow mustard (heinz)
2 msk fibersirap eller honung
1 msk äppelcidervinäger
Sallad:
1 romansalladhuvud
2 handfulla bladspenat
8 körsbärstomater
4 stora urkärnade gröna oliver
1/2 rödlök
1 paket knaperstekt bacon
2 mjukkokta ägg
1 avokado
4 salladslökar, det vita
Topping: 1 dl riven västebottensost
Instruktioner
- Rensa kycklingfiléerna och lägg i påse tillsammans med smör, soja, olja, timjan, salt och peppar.
Marinera i kylskåp ca 1 timme. - Sätt ugnen på 200 gr. Lägg kycklingen i ugnsform och sätt in i ugnen i ca 20 minuter (innertemperatur på ca 70 g). Ta ut när de är klara och lägg folie ovanpå och låt vila i 10 minuter.
- Förbered under tiden övriga ingredienser: Strimla romansalladen och stek baconen och riv
- västerbottenosten.
- Lägg salladen på tallriken, toppa med kyckling, bacon och grönsaker och avsluta med senapsdressingen.