Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingpaj – lowcarb, glutenfri


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8

Ingredienser

PAJDEG
3 dl mandelmjöl
½ dl skalade sesamfrön
1 msk pulveriserat psyllium (Lindroos)
1 tsk salt
25 gram smör
1 ägg

FYLLNING
2 kycklingfiléer
1 purjolök
smör att steka i
salt, peppar, valfri krydda
1 röd paprika
12 msk jalapenos, valfri styrka
3 ägg
2 dl crème fraiche (gärna smaksatt med paprika & chili)
2 dl riven ost


Instruktioner

Gör pajdegen:
Sätt ugnen på 175 gr.
Mixa mandelmjöl och sesamfrön i blender/mixer och blanda sedan ner resterande ingredienser och mixa till en deg.
Tryck ut i liten pajform eller springform (20 cm) och nagga botten med gaffel.
Grädda skalet i 175 gr i ca 8 minuter tills skalet fått lite färg.
Skär kycklingen i mindre bitar.
Strimla purjolöken. Salta och stek kycklingen i smör i en stekpanna. Krydda med kycklinggryta eller tex fajitakrydda.
Tillsätt purjolöken och låt den fräsa med. Låt svalna något.
Kärna ur och tärna paprikan, lägg paprika och jalapenos i pannan.
Vispa ihop äggen lätt för hand, vispa ner hälften av osten och creme fraiche. Blanda allt.
Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten.
Grädda i nedre delen av ugnen 35-40 min. Servera med sallad.