Ingredienser
900 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
olja eller smör att steka i
salt eller örtsalt och svartpeppar
1 burk krossade á 400 g av god kvalitet (Jag rek MUTTI)
250 ml kokosgrädde eller kokosmjölk
2 msk tomatpuré
1 dl sweet chilisås
1/2–1 tsk Chiliflakes (uteslut eller ta lite om ni är känsliga mot het mat)
1 msk paprikapulver
(ev. 1/2-1 msk garam masalakrydda)
3 msk gul curry (pulver)
2 msk kycklingfond
Instruktioner
Dela varje filé på tvären i 4 delar.
Stek filéerna i lite smör eller olja i en stekpanna och lägg sedan i cockpoten.
I samma panna stek lök och vitlök. Tillsätt eventuellt lite mer olja/smör.
Rör ner kryddorna. Fördela lökfräset ovanpå kycklingen och blanda ner övriga ingredienser. Rör omkring lite och sätt cockpoten på LÅG i ca 4 timmar. Smaka av med eventuellt lite mer salt.