Kycklinggryta med mozzarella och soltorkade tomater

av Åse

Hej hej på er!

Hoppas ni mår bra! Jag har en vilodag i dag, på alla sätt.
Och vila ut kan ni tro att jag har gjort idag 🤣
Jag vaknade 6.30 med ett ryck, hade glömt att stänga av larmet och då fanns ingen återvändo – när Polly vaknar då VAKNAR hon! Alfons var trött, det såg jag men fröken Piggelin kan inte vänta tills hon får andas lite syre i trädgården.
Men ta i trä, jag lyckades somna om efter utsläpp och kunde småslumra fram till 9.
Sedan dess har jag multitaskat datorn med The Morning Show säsong 2.

Är ni i valet och kvalet i vad ni ska laga ikväll så kommer ett tips här, hoppas ni provar SNART!
Jag måste trycka på gruyere istället för parmesan! Blir sååå mycket godare smak!

På bilden ser ni att jag hade LCHF pasta / Färskospasta men ni kan ha vanlig pasta eller potatis, eller sallad eller grönsaker – ja vad som till!

Smaklig spis!



Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingryta med mozzarella och soltorkade tomater


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

2 strimlade kycklingfiléer
4 soltorkade tomater, strimlade
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
2 skivor kycklingbacon
salt, peppar
1 färsk mozzarella á 125 g
2 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1 msk torkad basilika
1 msk torkad oregano
2 krm chiliflakes
smör att steka i
1 kruka basilika
1 dl riven gruyere (eller parmesan)


Instruktioner

Lägg soltorkade tomater, finhackad lök och vitlök i en stekpanna med lite smör. Fräs i några minuter på medelstark värme. Rör ner bacon och kyckling. Salta och peppra. Stek allt i ca 5 minuter. Rör ner mozarellan i bitar och grädde. Krydda med paprikapulver, chiliflakes torkad basilika och torkad oregano.
Låt allt puttra ihop några minuter tills såsen tjocknat.
Rör ner basilikablad (spara några till garnering)
Servera valfritt tillbehör till, gott till pasta eller rostade rotfrukter, klyftpotatis, ris eller en god sallad med fetaost.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2

2 kommentarer

ÅsaS 16 september, 2023 - 20:59

Denna rätt ska jag nog laga till veckan. Har några filéer liggandes. Och soltorkade tomater är ju himla gott till både kyckling och pasta.
Idag blev det dock https://www.56kilo.se/kryddig-kycklingfarswok-med-sjograsnudlar/ till middag. Kan hända att jag tog i lite när det kom till kryddningen.. 😆 men gott blev det, och matlådor till veckan finns.
Nu ska jag fortsätta kika på serie med J här.
Kram och ha en fortsatt fin helg!

Svara
Åse 17 september, 2023 - 09:20

Jag måste göra den i veckan, så himla mättande och god tycker jag!
KRAM på dig!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.