Gokväll!
Jag har suttit på kontoret klistrad i stolen hela dagen – men det är skönt att komma ifatt faktiskt!
Hittade den här gamla godingen från 2013! MUMS! Feelgoodmat.
På den tiden var jag inte lika noga med hur det ser ut på bild så ni får tänka er bort allt kladd 😆😅
Till denna rätten passar sjögräsnudlar eller mina favoritnudlar (HÄR) om man äter lågkolhydratkost. Annars är det ju väldigt gott med ris eller äggnudlar eller varför inte blomkålsris!
Skriv utKycklinggryta i krämig mangocurrysås
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kilo kycklingfilé
1 purjolök
1 msk gul indisk curry
1 röd spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 burk minimajs
1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
250 gram fryst mango
1 näve naturella cashewnötter
2 dl creme fraiche + 3 dl grädde (alternativt 500 ml krämig kokosmjölk)
smaka av med salt, peppar, japansk soja, gärna tamari
smör att steka i
Instruktioner
Rensa och strimla kycklingen och stek i smör tillsammans med strimlad purjo.
Krydda med curryn och salt och svartpeppar
Skär ner paprikan och finhacka vitlöken lägg över i kycklingröran.
Häll i grädden/fraichen eller kokosmjölken. Krydda med fond, mangochutney + ev tamarisoja
Låt allt småputtra i ca 10 minuter innan mangon och nötterna rörs ner, låt puttra någon minut.
Servera med valfritt tillbehör
6 kommentarer
Mitt absolut favorit recept när det kommer till currygrytor! Älskar det😍
Riktigt gott! Har gjort det här receptet flera gånger men lagt till bacon och använt gul lök istället för purjolök! Tack för inspo! 😊
Äskar den här grytan, har verkligen blivit en favorit. Uteslöt bara nötterna.
Vad härligt att det är en favorit!
Grytan blev jättegod. Uteslöt nötterna. En gryta jag gärna gör fler gånger. 😍
Åh, curry, mango och nötter – en oslagbar kombo! Den ska lagas nästa gång kyckling står på menyn!
Kram 💕