Kycklinggryta i krämig mangocurrysås

av Åse
Innehåller nnonslänk till Svenskt Kosttillskott

Gokväll!

Jag har suttit på kontoret klistrad i stolen hela dagen – men det är skönt att komma ifatt faktiskt!
Hittade den här gamla godingen från 2013! MUMS! Feelgoodmat.

På den tiden var jag inte lika noga med hur det ser ut på bild så ni får tänka er bort allt kladd 😆😅

Till denna rätten passar sjögräsnudlar eller mina favoritnudlar (HÄR) om man äter lågkolhydratkost. Annars är det ju väldigt gott med ris eller äggnudlar eller varför inte blomkålsris!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggryta i krämig mangocurrysås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 2 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
1 purjolök
1 msk gul indisk curry
1 röd spetspaprika
2 vitlöksklyftor
1 burk minimajs
1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
250 gram fryst mango
1 näve naturella cashewnötter
2 dl creme fraiche + 3 dl grädde (alternativt 500 ml krämig kokosmjölk)
smaka av med salt, peppar, japansk soja, gärna tamari
smör att steka i


Instruktioner

Rensa och strimla kycklingen och stek i smör tillsammans med strimlad purjo.
Krydda med curryn och salt och svartpeppar
Skär ner paprikan och finhacka vitlöken lägg över i kycklingröran.
Häll i grädden/fraichen eller kokosmjölken. Krydda med fond, mangochutney + ev tamarisoja
Låt allt småputtra i ca 10 minuter innan mangon och nötterna rörs ner, låt puttra någon minut.
Servera med valfritt tillbehör

6 kommentarer

Anna 23 september, 2023 - 19:10

Mitt absolut favorit recept när det kommer till currygrytor! Älskar det😍






Svara
Belinda 18 december, 2022 - 20:04

Riktigt gott! Har gjort det här receptet flera gånger men lagt till bacon och använt gul lök istället för purjolök! Tack för inspo! 😊






Svara
Leena 30 december, 2021 - 10:40

Äskar den här grytan, har verkligen blivit en favorit. Uteslöt bara nötterna.

Svara
Åse 30 december, 2021 - 11:27

Vad härligt att det är en favorit!

Svara
Pernilla J 9 oktober, 2021 - 19:49

Grytan blev jättegod. Uteslöt nötterna. En gryta jag gärna gör fler gånger. 😍

Svara
ÅsaS 7 juni, 2021 - 22:06

Åh, curry, mango och nötter – en oslagbar kombo! Den ska lagas nästa gång kyckling står på menyn!
Kram 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.