Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklinggratäng med mozzarella, valnötter och oliver


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 msk röd tomatpesto
1 paket bacon, knaperstekt
1 dl valnötter, hackade
1 dl svarta oliver, urkärnade
2 bollar mozzarella á 125 g
salt, peppar

Basilikasås:

2 dl crème fraiche
2 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1/2 tsk salt
lite svartpeppar
1 riven vitlöksklyfta


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till såsen med en mixer och ställ kallt.
Sätt ugnen på 225 gr.
Skiva kycklingfiléerna och lägg i smord form, salta och peppra och grilla dem i ca 10 minuter.
Bred på röd pesto, toppa sedan med mozzarella, stekt bacon, skivade oliver och grovhackade valnötter och sätt in i ugnen ca 15 min, tills mozzarellan fått fin färg. Servera med en god sallad och baslikasåsen.

Bon Appetit!

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4