Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika

av Åse

Hej hej på er!

Jag dammade av den här godingen i lördags, slurp!
Det gick ner kan jag lova!

Kyckling som tillags i en ljuvlig krämig sås med smak av dijonsenap och basilika.
Kycklingen försöker jag i het panna.

Sedan lägges den i ugnsform och toppas med tomatskivor.
Tomat i mat – love it!

Grovt hackad basilika ger ytterligare smak.

Den goda såsen hälles sedan över.

Toppa med riven mozzarella (påsmozzarella)

Efter 20 minuter doftar det ljuvligt.

Hoppas ni provar och gillar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling med dijonsenap och basilika


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 stora kycklingfiléer
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 dl riven mozzarella, påse
1 kruka basilika
3 msk dijonsenap
1 tomat
3 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Putsa kycklingfiléerna, krydda dem med tex Vegeta och peppar.
Hetta upp en stekpanna med lite smör/olja.
Stek dem på båda sidor, de ska bara få färg. Lägg över i ugnsform.
Skiva tomaten och lägg på filéerna.
Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
I en kastrull vispa ner grädde och creme fraiche. Rör ut dijonsenapen och riv eller pressa i vitlöken.
Smaka av med salt och peppar.
Häll över kycklingen, strö över ost. Gratinera i ugnen ca 20 min.
Servera med ditt favorittillbehör!

Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.