Detta har legat på bloggen i 10 år nu och förtjänar att lyftas fram!
Ett så enkelt och gott kycklingrecept som passar vardag som helg! =) och sådana recept gillar vi ju!
Prova att byt ut mot fläskfilé!
Servera med valfritt tillbehör, på bilden är det ugnsrostade små timjankryddade delikatesspotatisar med enbart grönsaker går lika bra!
Skriv ut
Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika
- Portioner: 4
Ingredienser
4 stora kycklingfiléer
1 tomat
1 kruka basilika
2 dl grädde
2 dl Creme Fraiche
3 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
2 dl riven lagrad ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr. Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 30 minuter eller till en innertemperatur på 73 grader.
Servera med haricoverts och ev annat tillbehör.
Notering
Recept: Tasteline
4 kommentarer
Åh så gott det ser ut, skall verkligen provas. Tack för alla inspirerande recept, älskar din blogg
Vad glad jag blir Gunilla! 😍
Samma säger jag letade efter något gott till lördag detta skall lagas hoppas att du mår bättre i tummen Kram Tack för en kanonblogg
Perfekt! Jag som precis letade efter kyckling recept.
Så himla gott med dijonsenap o basilika.
Tack! 😀
Kram Jeanette