Hittade ett gott recept på Tasteline som vi åt till middag – mycket gott och mycket mat för propointsantalet, detta kommer jag göra många ggr!
4 portioner á 9 PP
4 stora kycklingfiléer (550 g)
2 dl Milda Mat 15%
2 dl Creme Fraiche 15%
2 dl riven mozzarella
1 kruka basolika
3 msk dijonsenap
1 tomat
2 vitlöksklyftor
salt & svartpeppar
Sätt ugnen på 200 g Putsa kycklingfiléerna och banka ut dem försiktigt om de är ojämna. Stek i smör så att de får en fin yta.
Skiva tomaten tunt. Lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.
Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 30 minuter eller till en innertemperatur på 73 grader.
Servera med haricoverts och ev annat tillbehör.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
18 kommentarer
Ser smarrigt ut! Tack för recept!
Åhh, vad glad jag blir att du orkar inspirera m. dina härliga recept. Brödet verkar spännande, måste provas. Tack
Ser väldigt gott ut, kommer testas i morgon 🙂
kram & tack för alla goda recept 🙂
Fantastiskt gott! Tack!
Mums vad gott det ser ut!
det måste jag testa!!!
KRAM 😯
Detta får bli vår fredagsrätt, ser så gott ut!!
Kram!
Mums, det ser jättegott ut! Enkelt att göra, det är ju aldrig fel en vardagskväll!
Tack för middagstipset! 🙂
Kram!
Detta ska jag definitivt laga i veckan, ser så sagolikt gott ut!! Potatisarn ser underbara ut, men ja får hoppa över, håller på att sockeravgifta mej, med minsta möjlig kolhydrater=))
Kram på dej!!
Ser riktigt gott ut! Och kyckling som är nånting som vi äter ofta hemma hos oss. Kan ju varieras i det oändliga. Nyfiken på de runda bollarna, vad är det?
Kram och ha det gott!
Åsa
Hihi det är ugnstekt potatis =)) Delikatesspotatis.
KRAM!
Aha! 😳 Oskalad och kryddad! Nu när du säger det så ser jag ju det.
Tack för infon.
Kram från ett Västerås i snökaos!
/Åsa
Oj oj, det här receptet ser riktigt smaskigt ut!!
Ska testa det till helgen 🙂
Ha det gott, kram
Håller med ”Cat”, så himla gott att kunna lägga till veckomenyn, ibland tryter
idéerna då är det perfekt att kolla in här.
Ha en skön vecka!
Kram AL
Tack vännen! Vad glad jag blir!!
TACK för alla dina goda recept, du hjälper en när man är låg och har total noll energi och ork att ens tänka mat.
Nu har jag 2 recept som jag skall sätta upp på veckans matsedel.
Tack vännen min.
Kram
Tack gumman för dina kommentarer! Det är så roligt när ni läsare tar er tid att kommentera!! Kraaaam du fina!
Å det ser gott ut! Smidigt ibland också när det inte är för många ingredienser i utan man kan ” svänga ihop” det utan att åka och handla först! Tack!! 😀
Eller hur!? Tycker jag också! =)) Detta blev jättegott, så prova!