Ingredienser
500 g kycklingfärs eller kalkonfärs
1 tsk salt
1 krm peppar
3/4 msk gul curry
3/4 msk paprikapulver
2–3 tsk sambal oelek
2 pak choi
4 vitlöksklyftor, skivade
1 liten burk med skivade bambuskott
1 liten burk med vattenkastanjer
1 liten burk med Minimajs
1 dl japansk soja (gärna tamari)
1 dl vatten
2 tsk sesamolja
kokosolja utan smak att steka i eller liknande olja
ev. koriander
Instruktioner
Fräs färsen i olja i en stekpanna. Rör ner kryddorna.
Skär av blasten på pak choi och skär det vita i skivor, låt sedan bladen vara kvar. Skiva vitlöken i tunna skivor.
Skölj sjögräs nudlarna och klipp i mindre bitar.
Stek vitlök och pak choi. Rör ner bambuskott, vattenkastanjer och minimajs och fräs ihop allt.
Rör ner japansk soja, sesamolja och vatten och blanda.
Servera genast, gärna med koriander.