Ingredienser
- 1 kilo kycklingfilé
- 400 ml krossade tomater av god kvalitet (gärna eko)
- 3 paprikor i olika färger
- 1 gul lök
- 1 vitlök solo eller 4 klyftor vanlig vitlök
- 2–3 msk fajitakrydda *
- salt, peppar
- saften av 1 lime
- 2 tsk tamarisoja
- Olja till stekning
- * Fajitakrydda:
- 2 tsk chilipulver
- 1 tsk havssalt med jod
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk smoked paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 0.5 tsk vitlökspulver
- 0,5 tsk koriander
- 0,5 tsk curry
- 3 krm gurkmeja
- 2 krm spiskummin
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm cayennepeppar
Instruktioner
- Förbered fajitakryddan.
- Strimla kycklingen och stek så den får lite färg, krydda under tiden med ca hälften av kryddningen i stekpannan (ca 1 msk)
- Skala löken och skär i strimlor, strimla paprikorna, finhacka vitlöken.
- Lägg tomatkrossen i botten på crockpoten, sedan grönsakerna och sist kycklingen. Sprinkla resterande fajitakrydda, lime, soja och vitlök över. Sätt crockpoten på 3 timmar HÖG.
- Vid servering, lyft ur kyckling och grönsaker ur vätskan och lägg på fat. Servera med valfria tillbehör som guacamole, koriander, mangodressing, salsa.