Kycklingcurysallad med cashew, bacon och feta

av Åse

Den här salladen bjöd min vän Patricia på för något år sedan och den är en favorit sedan dess! Ni måste prova den om ni inte gjort!

Erik Lallerstedts curry-lime dressing är magiskt god men om ni vill göra en egen dressing så hittar ni mitt recept längre ner i receptkortet!

Man kan så klart även ha ugnsgrillad kycklingfilé eller ännu hellre kycklinglårfiléer i den här men köpt grillad kyckling ÄR ju gott och enkelt!

Såååå gott med fröer och nötter i mat!
Jag gillar dessa solroskärnorna! HÄR

Bacon steks knaprigt och sedan får även solroskärnor och rostade saltade cashewnötter rostas med baconet och ta smak.

Ner i kycklingen och curry-lime dressingen.
MUMSISH!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingcurysallad med cashew, bacon och feta


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 stort romansalladshuvud
1 färdiggrillad kyckling
1 flaska Erik Lallerstedt Curry-Lime eller egengjord **
1 paket bacon
1 dl cashewnötter
1/2 dl solroskärnor
1 paket fetaost
75 g sockerärtor (ca 1 handfull)

** Curry-Lime dressing:
170 g majonnäs
40 ml vatten
2 tsk limejuice
2 tsk äppeljuice (eller mer)
1/2 msk curry
Salt


Instruktioner

Skär romansalladen i strimlor lägg i salladsskål. Plocka isär kycklingen och lägg ner i skålen.
Blanda i dressingen.
Klipp baconet i mindre bitar och stek. När det fått färg, rör ner cashewnötter och solroskärnor så att de bryns tillsammans med baconet. Rör ner i kycklingsalladen. Smula ner fetaost och strimlade sockerärtor.
Servera! Toppa med lite extra nötter för mer crunch.

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.