Den här salladen bjöd min vän Patricia på för något år sedan och den är en favorit sedan dess! Ni måste prova den om ni inte gjort!
Erik Lallerstedts curry-lime dressing är magiskt god men om ni vill göra en egen dressing så hittar ni mitt recept längre ner i receptkortet!
Man kan så klart även ha ugnsgrillad kycklingfilé eller ännu hellre kycklinglårfiléer i den här men köpt grillad kyckling ÄR ju gott och enkelt!
Såååå gott med fröer och nötter i mat!
Jag gillar dessa solroskärnorna! HÄR
Bacon steks knaprigt och sedan får även solroskärnor och rostade saltade cashewnötter rostas med baconet och ta smak.
Ner i kycklingen och curry-lime dressingen.
MUMSISH!
Här kommer receptet!
Skriv utKycklingcurysallad med cashew, bacon och feta
- Portioner: 4
Ingredienser
1 stort romansalladshuvud
1 färdiggrillad kyckling
1 flaska Erik Lallerstedt Curry-Lime eller egengjord **
1 paket bacon
1 dl cashewnötter
1/2 dl solroskärnor
1 paket fetaost
75 g sockerärtor (ca 1 handfull)
** Curry-Lime dressing:
170 g majonnäs
40 ml vatten
2 tsk limejuice
2 tsk äppeljuice (eller mer)
1/2 msk curry
Salt
Instruktioner
Skär romansalladen i strimlor lägg i salladsskål. Plocka isär kycklingen och lägg ner i skålen.
Blanda i dressingen.
Klipp baconet i mindre bitar och stek. När det fått färg, rör ner cashewnötter och solroskärnor så att de bryns tillsammans med baconet. Rör ner i kycklingsalladen. Smula ner fetaost och strimlade sockerärtor.
Servera! Toppa med lite extra nötter för mer crunch.