Hej hopp!
FREDAG och klarblå himmel! YAY!
Jag ska strax till gymmet, maten till ikväll är redan inhandlad så jag ska ha en skön slapp eftermiddag sedan!
Jag känner mig lite oinspirerande här just nu men jag laddar över helgen och tar nya tag nästa vecka!
Inspiration kommer och går och denna veckan har jag fokuserat mycket på att få ut en del recept som legat, har knappt kommit ur myskläderna haha!
Denna salladen är MAGISKT god, hör ni det? Ni måste göra den!
Det är min kompis Patricia (Patzy) som ligge bakom den så all cred till henne! ❤️
Så enkel men galet god! Ingen lågkalorimat men det är ju inte det som är fokus i denna bloggen heller 🤣
Så här såg det ut när Patzy bjöd på den i början av februari!
I förrgår gjorde jag den här hemma men hade ugnsgrillad kycklingfilé istället för grillad kyckling. Ta det som ni vill!
Färdiggrillad kyckling ÄR ju himla gott!
Den ser inte sååååååå läcker ut men ojojoj så gott detta blev! Daniel kunde inte sluta äta och utbrast:
– Detta är ju som GODIS! 😜
Vinet vi drack är McManis vita – en FAVORIT! Lågt i socker och så mycket smak! passade som handen i handsken till denna rätten! HÄR hittar nid en på systembolaget.
Jag blandade ihop alltihop men jag vet att Patricia hade romansalladen i botten och sedan kycklingröran och sedan toppade hon med lite extra nötter/solroskärnor, det blir ju snyggt när man serverar!
Hemligheten i denna är dressingen!
Det är Erik Lallerstedts Curry-Lime dressing! Finns oftast bland grönsakerna/salladen.
I dag provade jag att efterapa dressingen genom att läsa ingredienslistan så mitt recept på den lägger jag in i receptkortet nedan. Det blir inte exakt men näääääästan =)
Här kommer receptet!
Skriv utKycklingcurysallad med cashew, bacon och feta
- Portioner: 4
Ingredienser
1 stort romansalladshuvud
1 färdiggrillad kyckling
1 flaska Erik Lallerstedt Curry-Lime eller egengjord **
1 paket bacon
1 dl cashewnötter
1/2 dl solroskärnor
1 paket fetaost
75 g sockerärtor (ca 1 handfull)
** Curry-Lime dressing:
170 g majonnäs
40 ml vatten
2 tsk limejuice
2 tsk äppeljuice (eller mer)
1/2 msk curry
Salt
Instruktioner
Skär romansalladen i strimlor lägg i salladsskål. Plocka isär kycklingen och lägg ner i skålen.
Blanda i dressingen.
Klipp baconet i mindre bitar och stek. När det fått färg, rör ner cashewnötter och solroskärnor så att de bryns tillsammans med baconet. Rör ner i kycklingsalladen. Smula ner fetaost och strimlade sockerärtor.
Servera! Toppa med lite extra nötter för mer crunch.
7 kommentarer
Galet god!!
Härligt att höra!!
Hej fina<3
Denna tänker jag göra som ett komplement på påskbordet i år.
Tack för alla recept, såå mycket gottigt:)
Kraam Jeanette
låter ju fantastiskt gott, sparar receptet. ska göras. Tack , ha en fin fredag, mer moln än sol här i Stockholm +1:)