Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling-Currypaj i långpanna


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Pajdeg

  • 5 dl mandelmjöl
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 80 gram smör
  • 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg

Fyllning

  • 2 grillade kycklingar
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 0,5 msk curry (eller mer)
  • 3 msk mango chutney
  • 6 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 150 g riven mozzarella + 1,5 dl till gratinering
  • 2 små banane
  • 1 dl jordnötter
  • salt, svartpeppar
  • kokosfett att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Kör sesamfrön i mixer så det blir till mjöl, blanda sedan med resterande ingredienser i en matberedare med knivar.
  3. Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig. Men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra!
  4. Nagga botten och förgrädda sedan skalet i 10 minuter.
  5. Fräs finhackad lök, paprika och curry i smör eller kokosfett. Plocka isär kycklingköttet och blanda ner. Vispa ägg, creme fraiche och grädde och rör ner 150 g mozzarella. Smaka av med salt och peppar.
  6. Rör ner kycklingröran i skalet och häll smeten ovanpå. Fördla jordnötter och skivad banan ovanpå och avsluta med lite riven ost.
  7. Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 25

Näringsinnehåll

  • Portioner: 12