12,K

Skriv ut
Jag älskar paj och jag älskar kyckling och jag älskar curry!
Då är detta perfekt! 😉
Eftersom vi är så många i vår familj så gör jag ofta pajen i långpanna, som HÄR och HÄR.
Detta blev sååååå gott så prova detta hörni!
(formen ca 25 x 30)




Kyckling-Currypaj i långpanna
- Totaltid: 45
Ingredienser
Pajdeg
- 5 dl mandelmjöl
- 1 dl skalade sesamfrön
- 80 gram smör
- 2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk salt
- 2 ägg
Fyllning
- 2 grillade kycklingar
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 0,5 msk curry (eller mer)
- 3 msk mango chutney
- 6 ägg
- 3 dl grädde
- 2 dl creme fraiche
- 150 g riven mozzarella + 1,5 dl till gratinering
- 2 små banane
- 1 dl jordnötter
- salt, svartpeppar
- kokosfett att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Kör sesamfrön i mixer så det blir till mjöl, blanda sedan med resterande ingredienser i en matberedare med knivar.
- Tryck ut på plåt, detta momentet tar lite tid då degen blir lite kladdig. Men jag mjölar händerna med kokosmjöl och då går det bra!
- Nagga botten och förgrädda sedan skalet i 10 minuter.
- Fräs finhackad lök, paprika och curry i smör eller kokosfett. Plocka isär kycklingköttet och blanda ner. Vispa ägg, creme fraiche och grädde och rör ner 150 g mozzarella. Smaka av med salt och peppar.
- Rör ner kycklingröran i skalet och häll smeten ovanpå. Fördla jordnötter och skivad banan ovanpå och avsluta med lite riven ost.
- Gratinera i ugnen i ca 25-30 minuter tills pajen fått fin färg.
- Förberedelsetid: 20
- Tillagningstid: 25
Näringsinnehåll
- Portioner: 12
Annons för TrendRehab
JUST NU!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

22 kommentarer
Hej jag ska göra kycklingpaj till mitt kalas. Denna verkar så god. Räcker den till 12 stycken tror du. Älskar din härliga blogg 🥰
Hej Rigmor! Det blir 12 portioner i samma storlek som du ser upplagt på tallriken =) Smaklig spis!
Tusen tack för snabbt svar. Du är bäst 👍
Jag kan vara blind; men vart ska chutneyn i? Ser den inte i instruktionerna. Pajen är i ugnen nu iaf 😊 men kan vara bra o veta till nästa gång.
Hej, undrar om det ska vara vispgrädde eller matlagnings grädde, tack för en fantastisk blogg.
Det avgör man själv men jag använder bara fullfet mejeri utan tillsatser. 🙂
Tack för snabbt svar 😀
Jag skulle vilja testa detta recept men hade velat göra det i en vanlig normalstor pajform, då vi bara är två i vår familj 🙂 vilka mått och tid hade du använt då? Ha det gott!
Denna fick toppenbetyg av både stor och mindre här hemma ikväll 🙂 Jättegod verkligen!
Blev mycket kvar av pajen till lunchlådor också, den var väldans mäktig!
Härligt det smakade! KRAM!
Använder du vanlig mango chutney eller finns det nån bra variant med mindre socker??
Jag gör min egen! https://56kilo.se/mango-chutney/
Ser galet gott ut, kyckling, banan och curry är ju grymt tillsammans! Ska inte tänka att jag inte får äta banan, älskar ju det och försöker bli lite mer liberal men inte balla ur. Balansen, det är den jag letar efter.
Hej
Nötallergiker här. Istället för mängden mandelmjöl ? Kokosmjöl men mindre ? Aldrig hittat ett paj recept som blir bra.
Tack
Du kan prova att ersätta enligt formeln: 1 dl mandelmjöl = 2 msk kokonötsmjöl+ 0,5 dl Pofiber + 1 msk fiberhusk
Detta kommer jag absolut testa i helgen 😀
Hej Åse!
Tack för en bra och inspirerande blogg. Jag tänkte höra vad du står i frågan om hur kycklingindustrin ser ut? Jag vet att du försöker äta naturlig, ekologisk och bra mat i övrigt och därför tänkte jag höra vad du har för åsikter kring detta.
Jag själv älskade kyckling förut och åt det flera dagar i vecka men nu, när jag vet hur industrin ser ut och hur djuren behandlas klarar jag inte det. Dessutom är det väldigt svårt att få tag på ekologisk kyckling, vilket jag tycker är synd. Sen förstår jag så klart att vissa prioriterar att kyckling är en billig, god och bra proteinkälla när man har familj och många barn så som du har.
Ha en fin kväll, och tack igen för att du delar din hälsosamma syn på mat och hälsa. Kram Lisa
Jag önskar att jag kunde göra allt rätt, att jag bara åt det som gjorde gott för både själ och kropp, miljö och djur men det är tyvärr omöjligt, därför så försöker jag göra lite bra på många olika plan. Kram!
Bjärekyckling har börjat med långsamtväxande kycklingar. Och deras djurhållning i övrigt är bättre, kycklingarna har t ex större utrymme och foder utan antibiotika. Gå in på bjärefågels hemsida o kolla, det är iallafall ett bättre alternativ, kanske lite dyrare, men då kan man unna sig kyckling ibland med lite bättre samvete.
Det ska jag prova att göra i helgen.
Ser himla gott ut med kyckling-curry-paj… men har du nå recept..? 😉 (länkarna var ju ost/skinkpaj samt köttfärspaj, eller har jag missat nåt..?) 🙂
Vad hungrig man blir -testas nu till helgen kanske.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram