Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Godaste gratängen med Kyckling och Curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 6 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 grillad kyckling
1 röd paprika
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
250 g champinjoner, skivade
1 paket bacon, knaperstekt
3 dl creme fraiche
2 dl grädde
0,5-1 dl mango chutney (mitt recept finns HÄR)
0,5 dl chilisås, gärna utan socker
2 msk tomatpuré
13 tsk sambal oelek
13 msk curry
2 tsk paprikapulver
Salt, peppar
1 dl riven smakrik ost (egenriven ost är alltid godast)
8 romanticatomater
1 dl cashewnötter alt jordnötter
(1 banan, i skivor)


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, finhacka lök och vitlök. Fräs grönsakerna i smör tillsammans med champinjonerna och curryn några minuter på medelstark värme.
Stek bacon knaprigt.
Vispa ihop grädde, creme fraiche, sambal oelek, tomatpuré, mango chutney, paprikapulver, salt och peppar.
Lägg grönsaksröran i gratängformen, sedan kycklingen och såsen och toppa med tomater, bacon, cashewnötter, riven ost och eventuellt banan.
Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter.