Ingredienser
600 gram stekt kyckling (eller en färdiggrillad kyckling)
1 röd paprika
1 gul paprika
250 gram champinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
smör att steka i
1 paket bacon (140 gram)
2 dl vispgrädde
3 dl crème fraiche
½ dl mangochutney (gärna med mindre socker) ½ dl chilisås (gärna med mindre socker)
2 msk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
3 msk curry
2 tsk paprikapulver
salt
peppar
1 dl riven smakrik ost
8 romanticatomater
1 dl cashewnötter eller jordnötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C.
Bena ur kycklingen.
Skär paprikan i små bitar, skiva champinjonerna, finhacka lök och vitlök.
Fräs grönsakerna i smör tillsammans med curryn i några minuter på medelvärme.
Stek bacon knaprigt.
Vispa ihop vispgrädde, crème fraiche, sambal oelek, chilisås, tomatpuré, mangochutney, paprikapulver, salt och peppar. Lägg grönsaksröran i en gratängform, sedan kycklingen och såsen.
Toppa med tomater, cashewnötter och riven ost.
Gratinera i mitten av ugnen i ca 20 minuter.