Ingredienser
1 paket bacon
2 st schalottenlök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
ca 600 g (4 kycklingfiléer) – gärna urbankade
salt, peppar
2,5 dl grädde
100 g naturell färskost
2 msk dijonsenap
1–2 msk tamarisoja
2 msk sweet chili, gärna med mindre socker eller mango chutney
2 msk konc. kycklingfond
1 msk tomatpuré
2 tsk paprikapulver
>2 tsk currypulver
>2 tsk torkad dragon
>2 tsk Santa Maria franska örter
1 krm cayennepeppar
1 kvist röda små tomater
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
- Klipp baconet i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök.
- Stek baconet men det ska inte bli för knaperstekt.
Lägg på tallrik och stek sedan kycklingfiléerna tillsammans med schalottenlök och vitlök i det resterande baconflottet. Kycklingen ska bara få yta. - Salta och peppra lite grann.
- Lägg över allt i form och koka ihop ingredienserna till såsen. Smaka av under tiden och öka eventuellt kryddorna och sälta efter smak.
- Häll såsen över kycklingen. Pudra lite paprikapulver över och toppa med bacon och kvisten med tomater.
- Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.
- Servera med valfritt tillbehör, t.ex. grillad spetskål.