Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingbullar i röd curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser


Instruktioner

Kycklingbullarna:
500 g kycklingfärs (prova kalkonfärs!)
2 vitlöksklyftor
1 dl kokosflingor
1 ägg
2 tsk röd curry
1/2 tsk salt
2 dl grovhackad koriander
matfett till stekning

Röd Curry:
1 broccolistånd
1 röd spetspaprika
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 msk röd curry
125 g minimajs
1 dl sugarsnaps
5 dl kokosmjölk (gärna en krämig variant)
1 msk fisksås
saften av 1 lime
2 msk tamarisoja (japansk soja)
1 dl grovhackad koriander
neutral olja att steka i

Notering

Blanda alla  i en matberedare och forma lite större köttbullar. Stek dem i matfett tills de fått fin färg.
Skär broccoli och paprika i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök och fräs i sesamolja med currypasta. Tillsätt minimajs och sugarsnaps och låt fräsa en stund.
Häll på kokosmjölk, fisksås och limesås. Smaka av med soja och koriander.
Lägg ner köttbullarna i såsen och låt allt småputtra några minuter under lock.
Servera med nudlar eller stekt vitkål.