Ingredienser
Instruktioner
Kycklingbullarna:
500 g kycklingfärs (prova kalkonfärs!)
2 vitlöksklyftor
1 dl kokosflingor
1 ägg
2 tsk röd curry
1/2 tsk salt
2 dl grovhackad koriander
matfett till stekning
Röd Curry:
1 broccolistånd
1 röd spetspaprika
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamolja
2 msk röd curry
125 g minimajs
1 dl sugarsnaps
5 dl kokosmjölk (gärna en krämig variant)
1 msk fisksås
saften av 1 lime
2 msk tamarisoja (japansk soja)
1 dl grovhackad koriander
neutral olja att steka i
Notering
Blanda alla i en matberedare och forma lite större köttbullar. Stek dem i matfett tills de fått fin färg.
Skär broccoli och paprika i mindre bitar. Finhacka lök och vitlök och fräs i sesamolja med currypasta. Tillsätt minimajs och sugarsnaps och låt fräsa en stund.
Häll på kokosmjölk, fisksås och limesås. Smaka av med soja och koriander.
Lägg ner köttbullarna i såsen och låt allt småputtra några minuter under lock.
Servera med nudlar eller stekt vitkål.