Kycklingbiffar Garam Masala

av Åse

I går blev det kycklingburgare med indisk touch! Mums och så härliga smaker!!
Prova detta! Lovar ni?

IMG_7648


Ja jag gjorde ju tvärtom mot vad jag skrev i receptet, lade kokosmjölken och såsingredienserna efter biffarna, lite svårt att röra ihop!

IMG_7651
IMG_7656

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingbiffar Garam Masala


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

Biffar:
1 kilo kycklingfärs
3 vitlöksklyftor
2 ägg
2 tsk salt, 2 krm peppar
3 tsk garam masala
(finns färdig krydda att köpa också)
1 msk kycklingfond
0,5 riven gul lök
2 röda paprikor
5 dl kokosgrädde
0,5 dl tomatpuré
2 msk kycklingfond
0,5 msk tamarisoja
2 msk garam masala
salt, peppar efter smak
salladslök
färsk koriander
zuchini
Avokado


Instruktioner

Blanda ingredienserna till biffarna och stek dem i kokosfett.
Fräs paprikan i annan panna och häll sedan i kokosmjölken och övriga ingredienser, låt koka ihop och lägg sedan ner biffarna så allt får puttra tillsammans några minuter.
Smaka av såsen med salt och peppar och eventuellt lite mer garam masala.
Servera med strimlad, snabbförvälld zucchini, skivad salladslök och lite färsk koriander.

21 kommentarer

Abira 18 september, 2019 - 01:43

Hej!
Tänkte laga denna rätt imorgon /idag,’men om kilosgrädde ej finns tillhands vad rekommenderar du då?

🙂

Svara
Åse 18 september, 2019 - 09:29

Vad menar du för grädde?

Svara
Abira 18 september, 2019 - 10:42

Haha menade kokosgrädde. Så går det bär man planerar mat 3 på morgonen. 🙂
En till fråga, jag har kokosolja o inte kokosfett,går det bra att steka biffarna i det?

Tack

Svara
Åse 18 september, 2019 - 10:47

Haha!!
Kokosolja och kokosfett är samma sak 🙂

Svara
Abira 18 september, 2019 - 13:30

Ok Tack men hur gör jag om jag inte har kokosgrädde?

Tack för snabba svar

Åse 18 september, 2019 - 14:06

Du kan ju ta grädde men denna rätten tycker jag kräver kokosmjölk/kokosgrädde.

Vibeke 4 mars, 2014 - 20:43

Smakade underbart!!

Svara
Nina 2 mars, 2014 - 18:10

Åh så gott detta låter! Måste ju provlagas, såklart. En fråga bara: var köper du kycklingfärs? Har aldrig använt det förut. Eller maler du det själv på kycklingfilé i en köttkvarn kanske?

Svara
Åse 2 mars, 2014 - 18:54

Kronfågel har 🙂

Svara
Angelica 27 februari, 2014 - 19:30

Hej! Jag hittade hit genom att jag googlade ”varför går jag inte ner i vikt med LCHF”. Nu har jag suttit och läst här i flera timmar och fått en hel del aha upplevelser och du har fått en till läsare! Jätteinspirerande blogg och jag är såå glad att jag har hittat hit! 🙂

Svara
Monica Ohlsson 27 februari, 2014 - 13:51

Hej! En fråga, ska det verkligen vara 2 msk garam masala i såsen till kycklingbiffarna?

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 17:23

Hej! Yes men beror ju lite på om man använder just den kryddan jag länkar till, och tycke och smak. Börja hellre med mindre och smaka av efter hand!

Svara
jojo 26 februari, 2014 - 16:15

Hej igen! Hur manga behöver du?
Anledningen att jag frågar är att jag inte vet hur många jag ska äta 🙂
Jag är 38 år ,160 cm lång och väger 62kg vill ner till 58kg.
Hoppas jag kan få lite råd av dig ;snälla du

Svara
Åse 27 februari, 2014 - 09:27

Det är så olika hur många man behöver. Googla på BMR kalkylator!

Svara
Yvonne S Ed 26 februari, 2014 - 15:53

Detta verkar ju vara väldigt gott! Jag är ingen förespråkare av indisk mat alls. Det jag tidigare smakat har inte fallit mig i smaken tyvärr. Men nu blir jag lockad att prova!
Apropå kokosoljan, du skrev igår att om man vill gå ner i vikt ska man definitivt testa kokosolja. Hur menar du då? Finns den i vanliga mataffärer? Ska kolla i min affär nästa gång.
Soliga hälsningar från Österlen och mig!
/Yvonne

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 15:59

Hej Yvonne! Följ länkarna i inlägget så kommer du till mina inlägg om kokos 🙂 kokosolja finns i hälsokost och livsmedelsbutiker.

Svara
Ann-Sofie 26 februari, 2014 - 14:04

Det lät gott, har inte ätit indiskt på flera år. Bara jag slipper koriander så:) och det kan man ju enkelt utesluta.
Kramen

Svara
jojo 26 februari, 2014 - 13:16

Hej! Jag vet att du inte räknar kalorier,men vet du ungefär hur många kalorier du får I dig ändå.

Svara
Åse 26 februari, 2014 - 13:39

Ja det vet jag ju på ett ungefär, jag vet ju hur många jag behöver för att stå still i vikt.

Svara
Cia 26 februari, 2014 - 11:52

Låter jättegott, indisk mat är det bästa jag vet så detta ska absolut testas! kram

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.