Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingben med klubba i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kg kycklingben med klubba
1 gul lök, skivad
3 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
1 dl vatten + 1 msk konc. kycklingfond
1 dl BBQ-sås, tomatsås eller annan favoritsås (valfritt)
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk torkad timjan eller rosmarin
Salt och peppar efter smak
Färska örter till garnering (t.ex. persilja eller koriander)


Instruktioner

  1. Förbered kycklingen: Skölj kycklingbenen och torka dem med papper. Pensla med olivolja, krydda dem med salt, peppar, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver och torkade örter. Massera in kryddorna ordentligt.
  2. Sätt i Crockpot: Lägg skivad lök och vitlök i botten av Crockpotten. Placera de kryddade kycklingbenen ovanpå löken.
  3. Tillsätt vätska: Häll över kycklingbuljongen och eventuellt BBQ-sås eller annan sås om du vill ha mer smak.
  4. Laga långsamt: Sätt Crockpotten på låg värme och tillaga i 6 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar.
    Kycklingen är klar när den är genomstekt och köttet lätt lossnar från benen.
  5. Valfri stekyta: För en krispigare yta, kan du avsluta med att grilla kycklingbenen i ugnen på 225°C i 5-10 minuter, tills skinnet blir gyllenbrunt och knaprigt.
  6. Servera: Garnera med färska örter och servera med ris, potatis eller en fräsch sallad.