Kycklingben med klubba i Crockpot

av Åse

En snabb rätt som jag gjort allt oftare är hela ben med klubba i crockpoten. (Det går även bra med kycklinglårfilé men låt dem inte gå längre
Det är så smidigt att ta fram på morgonen, låta tina något sedan lägga ner i crockpoten så får det sköta sig själv tills det är dags för middag eller för att sedan förvara i kylen för en snabb lunch.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kycklingben med klubba i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 kg kycklingben med klubba
1 gul lök, skivad
3 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
1 dl vatten + 1 msk konc. kycklingfond
1 dl BBQ-sås, tomatsås eller annan favoritsås (valfritt)
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk torkad timjan eller rosmarin
Salt och peppar efter smak
Färska örter till garnering (t.ex. persilja eller koriander)


Instruktioner

  1. Förbered kycklingen: Skölj kycklingbenen och torka dem med papper. Pensla med olivolja, krydda dem med salt, peppar, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver och torkade örter. Massera in kryddorna ordentligt.
  2. Sätt i Crockpot: Lägg skivad lök och vitlök i botten av Crockpotten. Placera de kryddade kycklingbenen ovanpå löken.
  3. Tillsätt vätska: Häll över kycklingbuljongen och eventuellt BBQ-sås eller annan sås om du vill ha mer smak.
  4. Laga långsamt: Sätt Crockpotten på låg värme och tillaga i 6 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar.
    Kycklingen är klar när den är genomstekt och köttet lätt lossnar från benen.
  5. Valfri stekyta: För en krispigare yta, kan du avsluta med att grilla kycklingbenen i ugnen på 225°C i 5-10 minuter, tills skinnet blir gyllenbrunt och knaprigt.
  6. Servera: Garnera med färska örter och servera med ris, potatis eller en fräsch sallad.

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.