912
En snabb rätt som jag gjort allt oftare är hela ben med klubba i crockpoten. (Det går även bra med kycklinglårfilé men låt dem inte gå längre
Det är så smidigt att ta fram på morgonen, låta tina något sedan lägga ner i crockpoten så får det sköta sig själv tills det är dags för middag eller för att sedan förvara i kylen för en snabb lunch.
Kycklingben med klubba i Crockpot
- Portioner: 4
Ingredienser
1 kg kycklingben med klubba
1 gul lök, skivad
3 vitlöksklyftor, skivade
2 msk olivolja
1 dl vatten + 1 msk konc. kycklingfond
1 dl BBQ-sås, tomatsås eller annan favoritsås (valfritt)
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1/2 tsk torkad timjan eller rosmarin
Salt och peppar efter smak
Färska örter till garnering (t.ex. persilja eller koriander)
Instruktioner
- Förbered kycklingen: Skölj kycklingbenen och torka dem med papper. Pensla med olivolja, krydda dem med salt, peppar, paprikapulver, lökpulver, vitlökspulver och torkade örter. Massera in kryddorna ordentligt.
- Sätt i Crockpot: Lägg skivad lök och vitlök i botten av Crockpotten. Placera de kryddade kycklingbenen ovanpå löken.
- Tillsätt vätska: Häll över kycklingbuljongen och eventuellt BBQ-sås eller annan sås om du vill ha mer smak.
- Laga långsamt: Sätt Crockpotten på låg värme och tillaga i 6 timmar, eller på hög värme i 3-4 timmar.
Kycklingen är klar när den är genomstekt och köttet lätt lossnar från benen. - Valfri stekyta: För en krispigare yta, kan du avsluta med att grilla kycklingbenen i ugnen på 225°C i 5-10 minuter, tills skinnet blir gyllenbrunt och knaprigt.
- Servera: Garnera med färska örter och servera med ris, potatis eller en fräsch sallad.