Ingredienser
- 600 g strimlade kycklingfiléer
- 2 gula lökar
- 4 vitlöksklyftor
- 200 ml körsbärstomater på burk
- 0,5 dl vinäger
- 2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
- 1/2 tsk var av:
- spiskummin, chilipulver, kanel, senapspulver, malen koriander, kardemumma, malen kryddnejlika, paprikapulver, mald ingefära
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Smaka av med:
- Buljong eller koncentrerad fond
- tamarisoja
- 2 tsk sambal oelek
- Tillbehör:
- Färsk koriander och turkisk yoghurt
- Kokosolja eller Ghee att steka i
Instruktioner
- Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i kokosolja eller ghee.
- Lägg tomater, kokosgrädde, vinäger och kryddor i en stor skål och mixa slät med stavmixer. Rör ner lökfräset och kycklingen och låt allt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.
- Låt allt sedan koka ihop i ca 30 minuter.
- Servera med en god tomat- och löksallad.