Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Vindaloo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 600 g strimlade kycklingfiléer
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 200 ml körsbärstomater på burk
  • 0,5 dl vinäger
  • 2 dl kokosgrädde (går att ersätta med grädde, matlagningsyoghurt eller dylikt)
  • 1/2 tsk var av:
  • spiskummin, chilipulver, kanel, senapspulver, malen koriander, kardemumma, malen kryddnejlika, paprikapulver, mald ingefära
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smaka av med:
  • Buljong eller koncentrerad fond
  • tamarisoja
  • 2 tsk sambal oelek
  • Tillbehör:
  • Färsk koriander och turkisk yoghurt
  • Kokosolja eller Ghee att steka i

Instruktioner

  1. Finhacka lök och vitlök och fräs mjuka i kokosolja eller ghee.
  2. Lägg tomater, kokosgrädde, vinäger och kryddor i en stor skål och mixa slät med stavmixer. Rör ner lökfräset och kycklingen och låt allt marinera i kylskåpet i minst 1 timme.
  3. Låt allt sedan koka ihop i ca 30 minuter.
  4. Servera med en god tomat- och löksallad.