Ingredienser
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
smör eller kokosolja utan smak att steka i
600 g strimlade kycklingfiléer
salt och peppar
400 ml körsbärstomater på burk
½ dl vinäger
1 dl grädde
1–2 msk japansk soja (gärna tamari)
1 msk kycklingfond 2–3 tsk sambal oelek
1 sats kryddblandning
Indisk kryddblandning:
1 tsk kryddnejlika
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk kanel
1 tsk senapspulver
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Blanda de malda kryddorna. Förvara i burk med tättslutande lock. (Tips! Passa på och gör en dubbel sats när du ändå håller på.)
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite smör eller kokosolja i någon minut.
Strimla kycklingen och rör ner den i pannan.
Salta och peppra lite.
Tillsätt övriga ingredienser, rör om och lägg på ett lock. Låt småputtra i ca 25 minuter.