Kyckling Vindaloo med tillbehör

av Åse

God morgon raringar!

Vilken TUR att det är svalare väder och tom lite regntungt idag! Jag har nämligen FULLT på to-do listan och sitter begravd i kvitton/admin på mitt lilla kontor just nu och bälgar kaffe till NYMO som sällskap. Mysigt det också!
Det är en rackarns massa att göra i veckan.
Det ska packas, bockas av på allt från inköpslistor till fixalistan.
Min födelsedag på torsdag, midsommarafton på fredag och sedan drar vi ju på lördag morgon tidigt! Phew!

Här kommer ett recept till er! Jag blev så himla sugen på just en god kryddig gryta med goda tillbehör!

Denna indiska heta rätt är beroendeframkallande, vi äter den ofta och varierar tillbehören.
Jag brukar variera mellan grädde och kokosgrädde, med grädde blir smaken lite mildare.
Sallad, ris eller blomkålsris passar bra till kycklingen, ibland fyller vi tortillas med den.
Uteslut sambal oelek för mindre hetta.

Goda tillbehör: Russin, jordnötter, banan, mango chutney, majs, gurka, bröd, chornicons, koriander och gräddfil.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Vindaloo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
smör eller kokosolja utan smak att steka i
600 g strimlade kycklingfiléer
salt och peppar
400 ml körsbärstomater på burk
½ dl vinäger
1 dl grädde
12 msk japansk soja (gärna tamari)
1 msk kycklingfond 2–3 tsk sambal oelek
1 sats kryddblandning

Indisk kryddblandning:

1 tsk kryddnejlika
1 tsk spiskummin
1 tsk chilipulver
1 tsk kanel
1 tsk senapspulver
1 tsk koriander
1 tsk kardemumma
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 tsk curry
1 tsk salt
1 krm svartpeppar


Instruktioner

Blanda de malda kryddorna. Förvara i burk med tättslutande lock. (Tips! Passa på och gör en dubbel sats när du ändå håller på.)
Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i lite smör eller kokosolja i någon minut.
Strimla kycklingen och rör ner den i pannan.
Salta och peppra lite.
Tillsätt övriga ingredienser, rör om och lägg på ett lock. Låt småputtra i ca 25 minuter.

5 kommentarer

Sofia 26 juni, 2021 - 17:36

Om du gillar indiskt måste du prova recept från Malin Mendels bok Yogaköket ! Så gott och recept från hennes många år i Indien

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:42

Tack för tipset!

Svara
ÅsaS 21 juni, 2021 - 22:31

Herrejösses vilket väder vi hade inatt. Värsta åskvädret jag varit med om tror jag. Jag brukar inte vakna av oväder, men inatt FLÖG jag upp ur sängen. Det dånade verkligen i, över och runtomkring huset, samtidigt som det blixtrade och himlen sken upp. Höll i sig bra länge också. Men på morgonen märktes ingenting.
Förstår att det är en del att fixa med innan ni drar söderut! Kul med både födelsedag och midsommar innan ni far.
Nu blir det en lång dusch efter dagens uteritt i skogen bland alla mygg. Sista passet för terminen, så nu väntar ”sommarlov” för hästarna (och oss).
Kram 💕

Svara
Sofia 21 juni, 2021 - 17:28

Låter sjukt gott! Vilken typ av vinäger använder du? Vit?

Svara
Åse 21 juni, 2021 - 18:23

Äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger gillar jag! 😃

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.