Letar du efter ett snabbt och smakrikt recept på kyckling teriyaki? Med saftiga kycklinglårfiléer, färska grönsaker och en perfekt balanserad teriyakisås. Perfekt för både vardagskvällar och speciella tillfällen!
Nu ska ni få ett riktigt gott och enkelt recept som vi åt igår. Jag älskar ALLT med denna rätten!
Jag väljer dock att dra ner sockret i den och använder Nick’s Use like sugar och jag reder även med den HÄR kolhydratfria redningen. Men det går så klart bra att använda vanligt socker och tex maizena om man föredrar det.
Sake köper man på systembolaget men går att ersättas med torrt vitt vin. Mirin finns på asiatiska hyllan på tex Ica Maxi eller City Gross m.fl.
Smidigast är att förbereda allt innan, så hacka salladslöken, strimla kycklingen, skala och mandolina morötterna etc.
Blanda ihop ingredienserna till teriyakisåsen.
Jag och Daniel hade broccoli som tillbehör istället för ris och använde stammen även i maträtten.*
Man kan så klart dra ner broccolibuketterna i rätten om man vill servera den enbart till ris eller nudlar.
Vill man kan man så klart ha kycklingfilé istället men kycklinglårfilé ger mer smak och är saftigare.
Kyckling och salladslök fräses första med riven vitlök.
I med övriga ingredienser.
Rostade sesamfrön är A & O i den här rätten! I med 2-3 msk.
Nu ska såsen ner och sedan ska den karamelliseras och tjockna.
Lite hetta i balanserar sötman så i med srirascha eller sambal oelek.
Nu har såsen tjpcknat något och det är klart att serveras!
Servera med sallad eller kokt broccoli och/eller kokt ris eller nudlar.
SÅ GOOOOTT!
Barnen gav rätten 5/5 poäng! Skriv ut
Kyckling Teriyaki
Ingredienser
1000 g kycklinglårfilé
3 vitlökar, rivna
2 morötter, skalade och tunt skivade med mandolin
4 salladslökar, tunt skivade (spara 1 till garnering)
1 handfull sockerärtor
2 msk rostade sesamfrön
sriracha efter smak
Teriyakisås:
1 dl socker (eller sötningsströ)
1 dl mirin
1 dl sake (elelr torrt vitt vin)
1.5 dl soja (tex kikkoman)
Instruktioner
- Skär kycklinglårfiléerna i mindre bitar. Riv vitlöken och skiva morötterna tunt med en mandolin. Skiva 3 salladslökar tunt och spara den sista för garnering.
- Stek kycklingen i en het panna tills den fått fin färg. Tillsätt vitlök, morötter, salladslök och sockerärtor. Stek i några minuter.
- Blanda teriyakisåsen: socker, mirin, sake, och soja. Häll såsen över kycklingen och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt och såsen reducerats något. Smaka av med srirascha eller sambal oelek.
- Red eventuellt med maizena eller liknande (rör ner tex 1 msk maizena i lite kallt vatten till en slät blandning) Rör ner lite i taget under omrörning tills såsen tjocknat, börja med mindre mängd.
- Vid servering: Strö över rostade sesamfrön och garnera med resterande salladslök.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
4 kommentarer
Mums!😋 Tänker att detta måste ju gå bra att göra på quornbitar istället för kyckling, till dottern som är vegetarian. Tack för dina inspirerande receptförslag!🤎🍂
Låter otroligt gott, måste tästas, men ska det verkligen vara tre hela vitlökar, eller tre klyftor?
Tacksam för svar 😋🤔
Det ska vara klyftor, ändrat nu! tack för uppmärksamheten kring det =)
Låter sååå gott, måste testas inom kort då vår familj älskar asiatisk mat 😋
Ha en fin nästa vecka 🤗