Ingredienser
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1–1,2 kilo kycklingfilé
- smör, olja till stekning
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 4 tsk paprikapulver
- 3 dl vatten
- 3 msk kycklingfond
- 4 msk tomatpuré
- 3 msk dijonsenap
- 2 röda paprikor
- 250 gram champinjoner
- 1 dl vitt vin
- 4 dl smetana
Till servering
- 2 dl hackad saltgurka
- 1 knippe persilja
Instruktioner
- Skär champinjonerna i kvartar, finhacka lök och vitlök och stek champinjoner och löken i smör. Strimla kycklingfilén och stek i smör eller kokosfett. Krydda med paprikapulver, salt och peppar. Lägg kycklingen, champinjon och lökröran i en tjockbottnad gryta, skär paprikan i mindre bitar och rör ner. Rör ner alla andra ingredienser och låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Notering
- Servera med valfritt tillbehör, jag tycker att blomkåls ris var gott till
- Förberedelsetid: 10
- Tillagningstid: 20
Näringsinnehåll
- Portioner: 8